Lansare website StudioQ

Cu ocazia aniversării a 20 de ani de la prima versiune a soft-ului pentru automatizare radio, Studio Q, aplicația a lansat un nou website distinct, dedicat produselor radio: studioq.ro.

Ce este un soft de automatizare radio?

Este un produs destinat posturilor de radio, iar StudioQ este utilizat de posturi ca DIGI FM, Pro FM, Radio ZU, Radio Impuls, Radio Romania Regional, Radio Brasov, HFM Radio. Cu ajutorul StudioQ, posturile de radio pot să automatizeze total sau parțial emisia radio. Astfel, se pot programa calupurile publicitare, se pot manageria playlist-uri muzicale (după modelul RadioDJ sau Jazler), se organizează drepturile de autor pentru conținuturile difuzate ș.a. Există și module pentru transformarea sunetului analogic în digital, sisteme de back-up automat și un panou de comandă care să le cuprindă pe toate, în aceeași idee cu un sistem soft internațional denumit SAM Broadcaster. Practic, o stație radio poate funcționa de la sine aproape de la un capăt la altul al activității, pe baza setărilor din acest software radio.

Așadar, StudioQ este un produs de nișă, dedicat specialiștilor din domeniul radio. Noul website le oferă acestora descrierea tuturor modulelor și facilităților pentru managementul stației de radio. O vizită pe website este recomandată oricărui proprietar de stație radio.